Trgovina

The One 2016

39.82  (300.02 kn)

Cedrovina i tamno bobičasto voće… aromatski je potpis školovanog syraha koji ostvaruje i zavidnu punoću tijela nasuprot svježine i taninske strukture terana.

U aromatskom spektru, voćna priroda syraha isprepletena je sa zemljanom „terra rossa“ kvalitetom terana.

Syrah i Teran u mješavini 50/50. Zemlja i sirove note terana i bogatstvo i miris iz syrah. Jedinstven spoj ostvaruje novu cjelinu. Dobro balansirano vino visokog ekstrakta, a koje nepcem klizi glatko poput mlijeka. Vrlo pitko i užitno, i s velikim potencijalom daljnjeg razvoja odležavanjem u boci.

The One je istarsko super vino! Tamnocrvene boje sa srednjim taninima. Vino izvrsnog ukusa kojeg je mogao stvoriti samo nevjerojatan vinski ljubitelj. U baršunastoj etiketi. Savršeno.

Uparivanje hrane: govedina, janjetina, začinjena hrana, zreli i tvrdi sir.

Opis

Ime vina: the ONE
Sorta: 50% Teran 50% Syrah
Regija: Zapadno istarsko vinogorje
Pozicija: 100% Cuf pored Šišana, Pula, nadmorska visina 50 – 55 m, ekspozicija SSW, osunčana cijelog dana, vrlo prozračna. Duboki profil istarske crvenice, mjestimično skeletoidne, odličan mineralnokemijski sastav, dostatan prirodni humus
Uzgojni oblik: jednokraki guyot
Prinos: 0,9 – 1,1 kg/trs
Vinifikacija: Pažljivo muljanje grožđa, „cold soak“ 4 dana, maceracija 10 dana, fermentacija u kontroliranim uvjetima (22 – 24ºC). Nakon alkoholne fermentacije uslijedila je malolaktična fermentacija (MLF) u drvu.
Dozrijevanje: 12 mjeseci u barrique (225l) bačvama od francuskog hrasta + 12 mjeseci u tonneaux (500l) bačvama od francuskog hrasta. Odležavanje 180 dana u bocama. Punjeno nefiltrirano, moguća pojava taloga vinskog podrijetla.
Sljubljivanje (preporuka): Feta odležanog istarskog pršuta, ombolo i istarske kobasice, svinjska potrbušina sporo i dugo pečena u vakumu s mediteranskim travama, ali i tuna (palamida) pečena u pećnici ili na žaru s crnim maslinama i ružmarinom pokazat će gastro potencijal ovog vina i još jednom potvrditi tezu da je Istra najjača eno-gastro destinacija Hrvatske.
Čaša: Burgundijska za pinot noir ili za barolo
Temperatura serviranja: 14 – 18 ºC
Tehnički podaci: alkohol: 13,7 vol%; kiseline: 6,3 g/l; neprovreli šecer: 1,7 g/l; pH: 3,30 ekstrakt: 35,2 g/l
Pakiranje: karton 6 boca

Dodatne informacije

Težina 1.3 kg

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “The One 2016”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *